WEMO Hardware

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Posts: 2
Registered: ‎12-02-2018

Re: Wemo - Google Home connection issue

Hi Gerrard_P,

 

I just received my new Wemo device and experienced the same issue.  As this is a Known Error, does Wemo Engineering/Support have any ETA for this?

 

Highly appreciated your reply soon.  Thanks.

 

MDT

Posts: 44
Registered: ‎08-19-2014

Re: Wemo - Google Home connection issue

My lights have been on and I cannot shut them remotely. If my house catches on fire you, your CEO and eveyrone an Belkin will be very very sorry. Read my words.

Moderator
Posts: 263
Registered: ‎08-22-2017

Re: Wemo - Google Home connection issue

Hi, Guys! The recent Wemo Cloud outage has been resolved and it should be working properly now. A reboot on your network including all connected devices should do the trick. If issue recurs, hit us an email at WemoCares@belkin.com for further diagnosis with the following details: 

 

- Phone Number and Location - City/State.
- Community Username.
- The link to this Community thread for reference. 

Carl_S 21985
WEMO Technical Support
Moderator
Posts: 167
Registered: ‎12-12-2017

Re: Wemo - Google Home connection issue


@LMJ1229 wrote:

My lights have been on and I cannot shut them remotely. If my house catches on fire you, your CEO and eveyrone an Belkin will be very very sorry. Read my words.


@LMJ1229,

 

What is the current firmware of your Wemo device, and the version of your Wemo app? Are you able to control your Wemo device manually? Please try to reset your Wemo device and observe if they'll still behave the same.

Jan - 22019
WEMO Technical Support
Posts: 2
Registered: ‎12-11-2018

Re: Wemo - Google Home connection issue

Hi. I am having the same issue as dphal. I cannot control my wemo devices via the Google home app
Posts: 2
Registered: ‎12-11-2018

Re: Wemo - Google Home connection issue

 
Moderator
Posts: 167
Registered: ‎12-12-2017

Re: Wemo - Google Home connection issue

@Agombera,

 

Are you able to control your devices via the Wemo app? Have you tried to unlink and re-link your Wemo devices from Google Home app? If you haven't, please give it a try and see if the same issue persists. You can also try to disable then re-enable remote access on the Wemo app for further isolation.

 

Jan - 22019
WEMO Technical Support
Posts: 1
Registered: ‎12-13-2018

Re: Wemo - Google Home connection issue

I have the same problem... and I’ve tried the proposed solutions, without success. 

 

The wemo app works, Alexa works, but google stopped working completely after the most recent firmware update. 

 

(Yes, I have the two of them... started with a dot, then got a good deal of the google mini, and I’m moving to the mini now and will retire Alexa...).

 

I have two switches, which were working on both systems, and a socket, which I never really got to work. 

 

I still hope to get them to work, but I’m pretty much done with Belkin. I opted for the wemo for the Belkin name, now I just with I’d gone with something else. I’m lucky I’m only two plugs in so far, and I can do the installation myself. 

 

Moderator
Posts: 178
Registered: ‎08-22-2017

Re: Wemo - Google Home connection issue

[ Edited ]

We understand your sentiments towards this matter, prime1. Do you mean to say that the issue occurred after updating the Google home version? If so, you may reach out to Google on that case. However, with regard to other 3rd party apps you have, the Wemo device seems to be working with them. For further isolation, let's try to use another google account and check if that'll make any changes. We also encourage you to send us an email at wemocares@belkin.com so we can have this case endorsed to our escalation engineers. Send us these following details:

  • Name/username
  • Contact number
  • Location
  • Link on this thread

Thank you.

Nestor - 21974
WEMO Technical Support
Posts: 2
Registered: ‎01-05-2018

Re: Wemo - Google Home connection issue

I'm having same issues, though after a power outage here in Seattle.  Wemo/Google happy in the morning, now they're not talking.  I have rebooted individual devices, rebooted my router, rebooted the google devices.  All updates are in place as usual.  Google just reports that nothing is "available".  The Wemo App works fine and I can control everything there.  Google Home App shows the devices in each room, but won't do anything with them.